Ten Hag: Volgens mij heeft Hakim Ziyech nooit beter gepresteerd dan nu

Ten Hag: "Volgens mij heeft Hakim Ziyech nooit beter gepresteerd dan nu"

Gepubliceerd: zaterdag 4 mei 2019 om 10:16za 04-05-2019 om 10:16

Erik ten Hag denkt dat hij goed overweg kan met de 'meer gecompliceerde karakters' bij Ajax. De 49-jarige trainer 'loopt op een dun draadje met zijn spelers' en wil dan ook weten wat er speelt.

"Ik houd van veel verschillende karakters, ook van de meer gecompliceerde", zegt Ten Hag in een interview met Het Parool. Ik denk dat ik die goed kan laten renderen. Volgens mij heeft Hakim Ziyech nooit beter gepresteerd dan nu, binnen dit team en met zijn eigen specifieke kwaliteiten."

De relatie tussen Ten Hag en de Ajax-selectie was in het eerste half jaar niet optimaal. "Een aantal dingen lag bij mezelf, bij mijn manier van werken, mijn persoonlijkheid. Maar het had vooral te maken met dingen die zich buiten mijn invloedssfeer afspeelden. De grootste impact had het drama met Abdelhak Nouri. Toen ik een half jaar later bij de club kwam, was dat verdriet niet verdwenen."

Ook moest Ten Hag afrekenen met bepaalde opvattingen binnen de club. "De toon toen ik hier binnenkwam, was: wij zijn Ajax en we weten hoe de wereld in elkaar steekt. Dan komt er iemand die zegt dat het toch iets anders zit. Ik heb moeten manoeuvreren en masseren om dat duidelijk te maken - en soms harde beslissingen genomen."

In het begin stuitte Ten Hag op scepsis. "In de kleedkamer kan iedereen alles zeggen, zolang het tussen die vier muren blijft. Dat is hier heel moeilijk. Dat heeft ons ook een tijd in de weg gestaan, maar dat is veranderd met de resultaten. Spelers zijn het zich nu meer bewust. Ik heb geprobeerd dat te managen, maar ik weet niet of dat structureel is gelukt. Het is niet makkelijk hier, met al die krachten rondom de club. Het is elke dag knokken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws