'Teleurgestelde' Pochettino geeft Vertonghen-update: Dus ik denk van wel

'Teleurgestelde' Pochettino geeft Vertonghen-update: "Dus ik denk van wel"

04-05-2019 23:32 Laatste update: 23:37
60

Tottenham Hotspur lijkt woensdagavond tegen Ajax 'gewoon' weer over Jan Vertonghen te kunnen beschikken. De Belgische linkspoot moest tijdens de heenwedstrijd in Noord-Londen nog bloedend en wankelend naar de catacomben begeleid worden.

Vertonghen was zaterdagmiddag ook niet van de partij tijdens de dramatisch verlopen uitwedstrijd tegen Bournemouth. Medische testen voor het weekend wezen echter uit dat de 32-jarige oud-Ajacied geen hersenschudding heeft opgelopen. Manager Mauricio Pochettino heeft dan ook goede hoop dat hij Vertonghen woensdagavond weer op kan stellen. "Hij trainde goed gisteren (vrijdag, red.), dus ik denk van wel. We zien het wel", liet hij weten tijdens de persconferentie na de 1-0 nederlaag in Bournemouth.

Tottenham leed aan de Zuid-Engelse kust zijn derde 1-0 nederlaag op rij. Eén van de aanwezige journalisten vroeg zich af of dit te maken met de druk van de Champions League-wedstrijden tegen Ajax, maar volgens Pochettino is daar geen sprake van. "Daar geloof ik niet in. Als je ziet hoe we gespeeld hebben tot aan die rode kaart voor 'Sonnie' (Heung-Min Son, red.)… We voelden ons prima. Dat we uiteindelijk in de laatste minuut verloren hebben, is dan ook teleurstellend."

Ajax en Tottenham trappen woensdagavond om 21.00 uur af in Amsterdam: Ajax verdedigt een 1-0 voorsprong, in de jacht op de Champions League-finale.