Kristensen-discussie barst los: 'Dan denk ik dat hij straks weg is bij Ajax'

Kristensen-discussie barst los: 'Dan denk ik dat hij straks weg is bij Ajax'

05-05-2019 22:39
84

Aan tafel bij VTBL is men geen fan van Ajacied Rasmus Kristensen, die zondag de bekerfinale tegen Willem ll mocht spelen. Ajax-trainer Erik ten Hag koos op rechts voor de Deen, in plaats van Noussair Mazraoui en Joël Veltman. Kristensen blonk niet uit.

"Die moeten ze nooit meer opstellen", zegt Andy van der Meyde. Oud-Ajacied Marciano Vink sluit zich bij Van der Meyde aan. "Ik ben het er helemaal mee eens. Ik snap niet wat hij daar doet. Dat meen ik echt serieus. Het leek alsof hij op balletschoentjes liep."

"Het was iedere keer net niet. Hij kreeg een bal die hij gewoon langs de lijn moest passen, maar uit ging. Maar ook naar voren toe, het was allemaal wijfelend. Als je op de rechtsachterpositie staat moet je een bal kunnen aannemen. Je traint al een heel jaar op hoog niveau."

Theo Janssen denkt dat Kristensen niet mee kan met het huidige Ajax. "Het gaat allemaal te snel voor hem. Als jij een jaar lang traint en je merkt dat je iedere training dat je net iets minder ben dan de rest, dan word je niet beter, hoor."

Ook Willem van Hanegem mengt zich in de discussie. Van der Meyde zei dat Ajax de wedstrijd op ongeveer tachtig procent speelde. "Jij zei net dat ze op tachtig procent speelden. Dan gaat het alsnog te snel? Dan denk ik dat hij aan het einde van het seizoen weg is."

"Ik ben voor Ajax, maar ik vind hem geen Ajax-speler. Dat mag ik toch zeggen?", zegt Van der Meyde.