Ajax-keeper Onana baalt: 'Niet makkelijk voor ons, dat moet veranderen'

Ajax-keeper Onana baalt: 'Niet makkelijk voor ons, dat moet veranderen'

Gepubliceerd: dinsdag 7 mei 2019 om 21:38di 07-05-2019 om 21:38

André Onana vindt dat donkere keepers harder moeten werken dan hun blanke collega's om de top te bereiken. De Kameroener van Ajax stelt dat het een misvatting is dat gekleurde doelmannen meer fouten maken.

"Ik zie het verschil niet tussen blanke en donkere keepers", zegt de 23-jarige Onana in gesprek met de BBC. "Ze zijn hetzelfde en maken allebei fouten. Ik maak fouten, net als iedereen. Donkere doelmannen moeten zich goed voorbereiden, want het is niet makkelijk voor ons."

Onana is bezig aan een uitmuntend seizoen met Ajax in de Champions League. Maar hij ziet verder weinig gekleurde doelmannen in de top. "We hebben niet veel donkere doelmannen in de top en mensen hebben in hun hoofd dat ze onvoldoende vertrouwen hebben of te veel fouten maken. Dat is iets dat moet veranderen. Het is niet makkelijk voor ons om het hoogste niveau te bereiken, maar uiteindelijk ben ik gewoon een keeper, donker of blank."

Onana zelf zal in ieder geval nog één seizoen bij Ajax blijven ondanks de vermeende interesse van onder meer FC Barcelona. "Barcelona is mijn thuis. Wanneer ik daar naartoe ga staan alle deuren open. Ik heb daar sinds jongs af aan rondgelopen. Iedereen wil graag naar Barça, maar voor mij is het belangrijk om te spelen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws