Swart: 'Had nog minder geweest als Onana niet geprobeerd had om tijd te rekken'

Swart: 'Had nog minder geweest als Onana niet geprobeerd had om tijd te rekken'

Gepubliceerd: donderdag 9 mei 2019 om 13:58do 09-05-2019 om 13:58

Laatste update: donderdag 9 mei 2019 om 15:16do 09-05-2019 om 15:16

Sjaak Swart is zeer teleurgesteld na de uitschakeling van Ajax in de Champions League. Mister Ajax stond de NOS te woord toen hij aankwam op bij de amateurclub Zeeburgia. De teleurstelling was merkbaar bij de tachtigjarige oud-speler.

"Het gebeurt in het voetbal. Dat heb je in de avond daarvoor gezien", doelt Swart op Liverpool tegen FC Barcelona. "Ajax heeft het geweldig gedaan. Iedereen rekende erop dat ze in de finale zouden komen. Als je in de rust 2-0 voor staat, mag je het niet weggeven. Dat is wel een beetje gebeurd, vind ik."

Swart vindt dat Ajax slap verdedigd heeft bij de tegentreffers. "Ik kan wel namen gaan noemen, maar de goals waren weggevers. Vooral de tweede, dat de keeper hem nog vast had en de bal uit zijn handen werd gelopen. Magallan viel in. Hij moest de bal hebben met een sliding (bij 2-3, red.). Als je ziet hoe die Engelsen tacklen, dan gebeurt er niets. Maar, dat gebeurt niet."

"Ajax heeft het geweldig gedaan. Dus iedereen moet tevreden zijn, maar dit is zo zonde. Tien seconden voor tijd. Vijf seconden dan. Drie? Ik denk dat het nog minder was als onze keeper (André Onana, red.) niet geprobeerd had om tijd te rekken. Dat vind ik wel stom, want dat is niet nodig."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eens met Swart?

(3223 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws