'Ajax en PSV weer tegenover elkaar op transfermarkt: strijd om Noorse controleur'

'Ajax en PSV weer tegenover elkaar op transfermarkt: strijd om Noorse controleur'

09-05-2019 18:50
89

Ajax en PSV staan elkaar in Eredivisie-verband naar het leven, maar lijken ook op de transfermarkt lijnrecht tegenover elkaar te staan. Volgens het Noorse medium VG Sporten is zowel de koploper als de nummer twee van Nederland geïnteresseerd in Tobias Börkeeiet (rechts op de foto).

De twintigjarige controlerende middenvelder speelt bij Stabaek IF, de huidige nummer 12 van de Noorse Eliteserien. Börkeeiet heeft nog een contract tot eind 2020, maar het lijkt niet bepaald waarschijnlijk dat hij deze verbintenis uitdient. Stabaek-directeur Inge André Olsen bevestigt tegenover VG Sporten dat er clubs uit de Serie A, de Bundesliga en de Eredivisie geïnteresseerd zijn in Börkeeiet.

Olsen noemt geen concrete namen, maar volgens het Noorse medium behoren Ajax en PSV tot de gegadigden. De club heeft in januari al een bod, van een niet nader genoemde afzender, geweigerd, maar zou wel openstaan voor een zomerse transfer.

Het is niet de eerste keer dat PSV en Ajax aan hetzelfde transferobject gelinkt worden. Ook de Mexicaanse verdediger Edson Álvarez mag zich naar verluidt verheugen over interesse uit Amsterdam én Eindhoven.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie