'Arrogant, hoogmoedig, dom' Ajax liep uit positie: 'Ze wilden Spurs vernederen'

'Arrogant, hoogmoedig, dom' Ajax liep uit positie: 'Ze wilden Spurs vernederen'

Gepubliceerd: donderdag 9 mei 2019 om 20:56do 09-05-2019 om 20:56

NOS-commentator Jeroen Grueter vindt het onbegrijpelijk dat Ajax in aanloop naar de 2-1 van Tottenham Hotspur zo uit positie stond. Ajax stond met negen man voor de bal, toen Tottenham counterde en Lucas Moura zijn eerste van drie treffers aantekende.

Grueter vindt dit een voorbeeld van hoogmoedig, arrogant gedrag, vertelt hij in de NOS Voetbalpodcast. "Je kunt het hoogmoedig of overmoedig noemen, of gewoon dom. Dat het hele elftal bij een 2-0 voorsprong naar voren loopt, om er 3-0 van te maken. Die wilden de tegenstander vernederen, dat is wat ze wilden in de tweede helft."

Mogelijk zijn de Ajacieden voorafgaand aan de clash met Tottenham beïnvloed door alle lof in de media, vermoedt Grueter. "Ergens ga je denken... Er is zoveel geschreven in de aanloop: ook door de NOS, door heel Nederland. Over hoe fantastisch deze groep is, Ajax op de rand van de Champions League-finale... Dan heb je het in je achterzak zitten en dan hoef je alleen nog maar één helftje te voetballen. Dan zie je het al gebeuren."

Poll

Gaat Ajax zich herpakken met de landstitel?

(5853 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws