Ajax-spelers krijgen 24 uur de tijd om te rouwen: 'Heb aan die 24 uur niet genoeg'

Ajax-spelers krijgen 24 uur de tijd om te rouwen: 'Heb aan die 24 uur niet genoeg'

Gepubliceerd: vrijdag 10 mei 2019 om 08:58vr 10-05-2019 om 08:58

Spelers van Ajax krijgen van trainer Erik ten Hag 24 uur de tijd om feest te vieren en 24 uur de tijd om te rouwen. Frenkie de Jong denkt dat hij langer nodig heeft om de uitschakeling tegen Tottenham Hotspur in de Champions League te verwerken.

Een rouwperiode van 24 uur is voor De Jong iets te optimistisch. "Zoals ik me nu voel, heb ik aan die 24 uur niet genoeg", zegt hij een dag na het drama tegen het Algemeen Dagblad. De Jong speelt vanaf zondag weer om de landstitel tegen FC Utrecht. Drie dagen later wacht De Graafschap.

De spelers van Ajax kregen direct na het laatste fluitsignaal een staande ovatie van de eigen fans. "Iedereen heeft van ons genoten", zegt De Jong. "Eindelijk weer een club van buiten de elite die ver komt."

"Het klonk als een sprookje. Zo voelde het ook, maar nu met een slecht einde. Ik weet zeker dat we ons weer kunnen opladen. De titel is al het hele jaar het belangrijkste geweest en dat is het nog steeds. Ik had afscheid willen nemen met drie prijzen. Dat was ook realistisch, maar het mocht niet zo zijn. Als we de dubbel pakken, is het seizoen alsnog geslaagd."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws