Ervaringsdeskundige Hiddink denkt aan Ajax: Chelsea reageerde fantastisch

Ervaringsdeskundige Hiddink denkt aan Ajax: "Chelsea reageerde fantastisch"

12-05-2019 10:18
53

Op de valreep worden uitgeschakeld in de Champions League: Guus Hiddink kan erover meepraten. Zijn PSV liep een verlenging mis door een late goal van AC Milan-middenvelder Massimo Ambrosini. Ajax werd woensdag op een vergelijkbare manier uitgeschakeld door Tottenham Hotspur.

"Dat is rampzalig. Je bent zo gefocust op de finale", zegt Hiddink over PSV bij De Tafel van Kees op FOX Sports. "Dat glipt dan door je handen. Dan ben je even van de wereld af."

PSV-trainer Mark van Bommel zei afgelopen vrijdag op de persconferentie dat Ajax niet 1,2,3 over de uitschakeling heenstapt. Volgens velen zei hij dat om de druk op de Amsterdammers nog wat extra op te voeren. Hiddink denkt van niet. "Het is een beetje flauw om te zeggen dat het een psychologisch spelletje is. Hij zit er echt mee. De goal van Ambrosini voelt hij persoonlijk nog."

Hiddink gaf leiding aan het Chelsea dat in de halve finale van de Champions League in de laatste minuut in het hard werd getroffen door Andrés Iniesta tegen FC Barcelona. Dat was in 2009. Ook die pijn was lang voelbaar. "Dat duurt behoorlijk lang, maar je moet wel door. Vier dagen later speelden we tegen Arsenal in het Emirates Stadium."

"Ik dacht: hoe krijg ik de zaak in vier dagen opgepept? We gingen trainen en de vonken spatten ervan af. We wonnen met 1-4 in het Emirates. Je hebt er niet zoveel tijd voor. Het hangt ervan af hoe die groep in elkaar zit. De groep bij Chelsea reageerde fantastisch."