Van der Vaart: Twee haantjes met grote ego's. Hij bij Feyenoord, ik bij Ajax

Van der Vaart: "Twee haantjes met grote ego's. Hij bij Feyenoord, ik bij Ajax"

Gepubliceerd: zondag 12 mei 2019 om 13:15zo 12-05-2019 om 13:15

Nog één wedstrijd in het shirt van Feyenoord, en dan is het klaar. Robin van Persie zwaait zondag af tegen ADO Den Haag. Ook in Amsterdam geen men de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal 'enorm' missen.

"Een sieraad van een voetballer. Ik heb hem altijd gevolgd en bewonderd", zegt Sjaak Swart tegen het Algemeen Dagblad. "Natuurlijk denk je snel aan die kopbal tegen Spanje op het WK van 2014. Ik heb vooral genoten van zijn tijd in Engeland. Daar was hij echt geniaal. Ik hoop dat we hem in de voetbalwereld blijven zien als trainer. Een prachtige Feyenoorder."

Rafael van der Vaart weet nog dat hij in de jeugd 'grote rivalen' was met Van Persie. "Twee haantjes met grote ego's. Hij bij Feyenoord, ik bij Ajax. Jaren later veranderde dat, in het veld bij Oranje konden we het samen super goed vinden. Dat was echt de klik van twee pure voetballers, denk ik. Twee creatieve, pure linkspoten ook. Dat schiep echt een band."

Ronald de Boer gaat de voetballer Van Persie missen. "Die fluwelen linkerpoot. Een stilist. De positieve arrogantie die hij uitstraalt. Een gracieuze speler. Een artiest en een kunstenaar op het veld. Ik heb van hem genoten. Morgen nog eenmaal genieten en dat is het voorbij voor hem. Helaas. We gaan hem missen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws