Perez prijst 'heel groot talent' van PSV: Hij is heel erg geil voor de goal

Perez prijst 'heel groot talent' van PSV: "Hij is heel erg geil voor de goal"

12-05-2019 15:05
6

Donyell Malen kan weleens het geheime wapen van PSV worden in de laatste twee speelronden van de Eredivisie. Dat denkt Kenneth Perez.

Malen had de laatste wedstrijden een basisplaats bij PSV als spits. Ook tegen AZ begint hij in de punt van de aanval. "Ik vind Malen een heel groot talent", zegt Perez bij FOX Sports. Hij wijst op de statistieken van Malen. "Hij heeft in 800 minuten, ongeveer 9 wedstrijden, 9 doelpunten gemaakt."

"Hij is onwijs snel en dat combineert hij dan met goede loopacties", vervolgt de FOX-analist. "En hij is heel erg geil voor de goal: hij vindt scoren heel erg lekker. Natuurlijk is het zo dat alle spitsen dat vinden, maar sommige spitsen vinden het ook wel leuk om assists te geven.”

Perez ziet dat er nog wel ruimte voor verbetering is bij Malen, waaronder zijn eerste aanname. "Maar dat komt allemaal wel goed. Hij is pas twintig jaar oud en hij is via een omweg bij PSV gekomen", wijst hij op het feit dat Malen via de jeugdopleiding van Ajax en Arsenal in Eindhoven belandde.