De Eredivisie-flops: onzichtbare aanvallers van PSV en dramatisch Feyenoord-duo

De Eredivisie-flops: onzichtbare aanvallers van PSV en dramatisch Feyenoord-duo

Gepubliceerd: maandag 13 mei 2019 om 10:30ma 13-05-2019 om 10:30

Laatste update: maandag 13 mei 2019 om 10:31ma 13-05-2019 om 10:31

Om in de race te blijven voor de landstitel móest PSV een goed resultaat neerzetten in Alkmaar, maar tegen AZ (1-0) zakten meerdere spelers uit Eindhoven door het ijs. Drie van hen staan in ons wekelijkse floplijstje. Het grote Robin van Persie-afscheid in De Kuip viel in het water door een zéér matig optreden van Feyenoord tegen ADO Den Haag. Twee spelers van de club zijn de klos. 

Michael Woud (Willem II)
Bij afwezigheid van Timon Wellenreuther nam Woud de honneurs waar onder de Tilburgse lat. Dat werd een ramp, thuis tegen FC Emmen (2-3). Woud zag er niet goed uit bij de eerste treffer van de gasten en oogde tijdens de wedstrijd erg onzeker. 

Greg Leigh (NAC Breda)
Cultheld of niet, Leigh bewees in het Abe Lenstra Stadion dat hij - net als veel van zijn teamgenoten - niet goed genoeg is voor de Eredivisie. SC Heerenveen-aanvaller Mitchell van Bergen liet hem alle hoeken van het veld zien. 

Maximilian Rossmann (Heracles Almelo)
Vier keer scoren in een thuiswedstrijd tegen Excelsior, dat is voldoende voor drie punten, zou je denken. Nee hoor, niet met het amateuristische verdedigen van Heracles Almelo. Max Rossmann en zijn collega's bakten er werkelijk niets van. 


Thomas Oude Kotte (Excelsior)
Excelsior won weliswaar met 5-4 in Almelo, maar die vier tegendoelpunten zullen trainer Ricardo Moniz met oog op de aanstaande nacompetitie zorgen baren. Oude Kotte was hattrickheld Adrian Dalmau een aantal keer volledig kwijt. 

Pablo Rosario (PSV)
Rosario is al maanden uit vorm en op bezoek in Alkmaar was de middenvelder een van de dissonanten aan PSV-zijde. Hij leed veel te vaak balverlies. Eén knullige actie van Rosario vormde de aanleiding tot de winnende treffer van Guus Til. 

Jordy Clasie (Feyenoord)
Het is simpelweg niet goed genoeg geweest wat Clasie dit seizoen heeft laten zien in Rotterdam-Zuid. Zijn dramatische optreden tegen ADO (0-2) was dan ook typerend voor de afgelopen negen maanden. Het leek nergens op. 


Cody Gakpo (PSV)
Gakpo mocht het, bij afwezigheid van de geblesseerde Hirving Lozano, vanaf minuut één laten zien tegen AZ. Dat werd geen groot succes. Vrijwel alle acties van Gakpo mislukten, áls de jonge aanvaller al aan de bal kwam. 

Kristoffer Peterson (Heracles Almelo)
Tijdens de eerste maanden van het seizoen stond er werkelijk geen maat op Peterson. De Zweed maakte het ene na het andere doelpunt. Daarna ging het van kwaad tot erger. Peterson worstelt al maanden met zijn vorm. Tegen Excelsior was het opnieuw niks. 

Donyell Malen (PSV)
Net als Gakpo had ook collega-aanvaller Malen een offday in het AFAS Stadion. Op een handvol bevliegingen en dribbels na wist de pijlsnelle spits zich niet te onderscheiden. Malen was onzichtbaar op het moment dat PSV juist doelpunten nodig had. 


Sam Larsson (Feyenoord)
Hij deed een beetje voor spek en bonen mee tijdens de grote Robin van Persie-show in De Kuip. Er ging veel, héél veel mis bij Larsson in het laatste thuisduel van het seizoen van Feyenoord. Alles was erop gericht om Van Persie te laten scoren. Dat lukte niet. Eigenlijk ging álles mis voor Larsson. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie vond jij de flop van speelronde 33?

Woud
10%
Leigh
2%
Rossmann
2%
Oude Kotte
2%
Rosario
27%
Clasie
30%
Gakpo
4%
Peterson
3%
Malen
7%
Larsson
7%
Iemand anders, namelijk...
5%
(2766 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws