Goalgetter van VVV mikt op transfer: 'Ik hoop dat de club wat aan me verdient'

Goalgetter van VVV mikt op transfer: 'Ik hoop dat de club wat aan me verdient'

13-05-2019 11:13
43

Peniel Mlapa hoopt na een prima seizoen in Venlo op een transfer. "VVV heeft mij opgepikt toen ik het zwaar had, nu hoop ik dat de club wat aan me verdient", aldus de aanvaller in gesprek met dagblad de Limburger. 

VVV-Venlo huurt Mlapa (28) momenteel van Dynamo Dresden. De eredivisionist heeft een optie tot koop bedongen in Duitsland. Technisch manager Stan Valckx zóu er voor kunnen kiezen om de optie te lichten en snel daarna te cashen. Zo'n constructie ziet de aanvaller zelf wel zitten.

"Op dit moment speelt er niets concreets, maar dat kan zomaar veranderen. Op zich is een verlengd verblijf bij VVV ook nog een optie voor mij als de club mij koopt, maar ik kan me ook voorstellen dat de club graag een transferbedrag aan mij wil verdienen. Dat gun ik de club ook."

"Ik ben door VVV opgepikt op een moeilijk moment in mijn loopbaan. Ik zat bij Dresden op dood spoor. Bij VVV ben ik opgeleefd", vervolgt Mlapa, die zondag tegen PEC Zwolle (2-4 winst) drie keer scoorde en nu op vijftien treffers staat. 

"Ik speelde steevast als ik fit was en heb veel gescoord. Dat is heerlijk voor een spits. Als VVV mij door kan verkopen is dat voor mij en voor de club een goede zaak. Beide partijen profiteren dan, dat is ook voetbal."