'Als Liverpool de Champions League niet wint, kan Van Dijk weleens vertrekken'

'Als Liverpool de Champions League niet wint, kan Van Dijk weleens vertrekken'

Gepubliceerd: maandag 13 mei 2019 om 12:30ma 13-05-2019 om 12:30

Virgil van Dijk werd verkozen tot PFA Player of the Year en beste speler van de Premier League, maar speelde ook afgelopen weekend weer de sterren van de hemel. Althans, dat vindt oud-voetballer Garth Crooks.

Crooks stelt na elke speelronde een sterrenelftal samen voor de BBC. Na de laatste Premier League-speelronde heeft hij andermaal een plekje ingeruimd voor Van Dijk. 'Mijn superlatieven raken op om de prestaties van Virgil van Dijk te beschrijven', aldus Crooks.

'Hij heeft dit seizoen vaker in mijn team gestaan dan elke andere speler', vervolgt hij. 'Wat de Oranje-international de verdediging van Liverpool heeft gebracht is niet in woorden of cijfers uit te drukken. Hij is zó belangrijk.

Volgens Crooks staat er op 1 juni veel op het spel voor Liverpool. 'Ik heb het gevoel dat als Liverpool de Champions League-finale niet wint, Van Dijk weleens kan vertrekken. Spelers van zijn klasse moeten spelen bij het beste team ter wereld.'

Liverpool was zondag met 2-0 te sterk voor Wolverhampton Wanderers op de laatste speeldag van de Premier League. Genoeg voor de landstitel was het niet. Manchester City won ook en pakte met 98 punten - één meer dan Liverpool - het Engelse kampioenschap.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws