KNVB laat niets aan toeval over en reist met kampioensschaal naar Eindhoven

KNVB laat niets aan toeval over en reist met kampioensschaal naar Eindhoven

Gepubliceerd: maandag 13 mei 2019 om 12:42ma 13-05-2019 om 12:42

Laatste update: maandag 13 mei 2019 om 12:45ma 13-05-2019 om 12:45

De KNVB houdt alle scenario's open en reist daarom met een kampioensschaal af naar Eindhoven. Daar neemt PSV het woensdagavond op tegen Heracles Almelo.

PSV kan alleen in theorie nog kampioen worden. Het verschil met koploper Ajax is drie punten en veertien doelpunten, waardoor titelprolongatie zo goed als uitgesloten is. De KNVB laat echter niets aan het toeval over, zo meldt De Telegraaf.

Woensdagavond reist de KNVB ook met de schaal af naar het Philips Stadion. "We moeten altijd alle scenario's openhouden", laat een woordvoerder van de voetbalbond weten.

KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma zal namens de voetbalbond bij PSV - Heracles aanwezig zijn. In zijn koffertje zit een replica van de schaal. Hoogma zal volgens De Telegraaf niet met de schaal poseren bij het stadion, omdat dit voor PSV na de nederlaag bij AZ 'zout in de wond' is.

Algemeen directeur Eric Gudde reist naar Doetinchem met de kampioensschaal, die normaal gesproken rond 21.30 uur aan Ajax-captain Matthijs de Ligt wordt overhandigd. Het is nog niet bekend welke Ajax-prominent de schaal uitreikt.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws