'Robben is een goede speler, maar een nog betere acteur, we vergeten het niet'

'Robben is een goede speler, maar een nog betere acteur, we vergeten het niet'

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 17:40wo 15-05-2019 om 17:40

Hirving Lozano kreeg in Nederland veel kritiek, maar volgens Francisco 'Maza' Rodriguez heeft de Mexicaanse aanvaller van PSV een goed seizoen gedraaid. Dat stelt de oud-PSV'er (37) in gesprek met VICE Sports.

"Hirving Lozano doet het hartstikke goed", zegt Rodriguez. "Iedereen in Mexico is trots op hem en verwacht dat hij een mooie carrière krijgt. Jammer dat hij nu geblesseerd is, maar ik denk dat Chucky tevreden kan zijn over het afgelopen seizoen."

Met Erick Gutiérrez staat er nog een Mexicaan onder contract bij PSV. De middenvelder zat in zijn debuutseizoen vooral op de bank. Rodriguez: "Hij moet misschien wennen aan de Nederlandse competitie. Dat moest ik namelijk ook. Het voetbal is anders, met veel passes en snelle aanvallen. Ook is het in mijn ogen fysieker dan in Mexico. Het gaat er hard aan toe. Maar Guti is een speler die zich ongetwijfeld aan kan passen. Hij heeft genoeg talent om het te maken."

Rodriguez stond vijf jaar geleden op het veld, toen Arjen Robben een penalty versierde in de blessuretijd van de achtste finale tussen Nederland en Mexico op het WK. Het moment is een nationaal trauma geworden. "Robben is een goede speler, maar een nog betere acteur", aldus Rodriguez. "Hij heeft ons veel pijn gedaan en dat vergeten we niet."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws