Ajax-fans gaan fluiten bij huldiging: Ik vind het best wel een spannend moment

Ajax-fans gaan fluiten bij huldiging: "Ik vind het best wel een spannend moment"

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 19:50wo 15-05-2019 om 19:50

Als er geen gekke dingen gebeuren, viert Ajax donderdag het kampioensfeest op het Museumplein. Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, rekent alvast op een fluitconcert van de Ajax-supporters.

Halsema gaat speechen en wordt als burgemeester - geheel volgens traditie - getrakteerd op een fluitconcert. "Ik vind het best wel een spannend moment, daar zal ik niet over jokken", erkent de burgemeester in gesprek met AT5. "Ik ga wel speechen. Ik heb even filmpjes gekeken van mijn voorganger (Eberhard van der Laan, red.). En ik zie dat het een goede traditie is dat de burgemeester uitgefloten wordt. Daar ben ik op voorbereid."

Amsterdam is 'bijna klaar' voor de huldiging op het Museumplein, aldus Halsema. "De opbouw is bijna afgerond. De hekken worden geplaatst. Zoals je ziet is er een enorme hoeveelheid toiletten geplaatst." Volgens haar is er veel aan gedaan om onveilige situaties te voorkmoen. "Amsterdammers, en ik denk mensen uit heel Nederland, willen ook een feest. Ajax wordt, ik moet het even afkloppen, kampioen en dat moet natuurlijk gevierd worden."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws