Update: Oudste prof van de Eredivisie (41) na pensioen aan de slag bij Cambuur

Update: Oudste prof van de Eredivisie (41) na pensioen aan de slag bij Cambuur

Gepubliceerd: maandag 27 mei 2019 om 14:36ma 27-05-2019 om 14:36

De oudste speler van de Eredivisie zet een punt achter zijn voetballoopbaan. De 41-jarige FC Emmen-doelman Peter van der Vlag heeft 'een mooie nieuwe uitdaging gevonden', zo laat hij weten aan RTV Drenthe.

"Ik kom op een leeftijd dat ik aan mijn toekomst moet denken. Mijn loopbaan is prachtig geweest en ik had zeker nog wel een jaar in deze rol willen doorgaan, maar de kans die ik nu krijg is te mooi om te laten lopen", aldus Van der Vlag tegenover RTV Drenthe.

Wat Van der Vlag precies gaat doen, wil hij nog niet onthullen. "Ja, ik blijf actief in de voetballerij, maar wat en waar ik iets ga doen mag ik nog niet bekend maken", legt hij uit.

Van der Vlag stond sinds de zomer van 2017 onder contract in Emmen, dat hem destijds transfervrij overnam van FC Groningen. 

Update 27/5 14.36: Van der Vlag wordt keeperstrainer in Leeuwarden. SC Cambuur maakt maandagmiddag bekend dat hij een contract voor één jaar heeft gesigneerd bij de Keuken Kampioen Divisie-club. Cambuur meldt daarnaast dat voormalig speler Martijn Barto is aangetrokken als spitsentrainer.

"Twee harde werkers en echte Cambuur-mensen. Beide mannen kennen de club goed en hebben hun sporen verdiend in het betaald voetbal. Ze weten kortom wat er gevraagd wordt op het hoogste niveau en kunnen dat bovendien goed overbrengen", aldus technisch manager Foeke Booy.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws