Oranje mogelijk tegenover Kane: spits opgenomen in voorselectie Engeland

Oranje mogelijk tegenover Kane: spits opgenomen in voorselectie Engeland

16-05-2019 15:32 Laatste update: 21:31
25

De Engelse bondscoach Gareth Southgate heeft de voorselectie bekendgemaakt voor de finales van de Nations League. Engeland is in de halve finale de tegenstander van het Nederlands elftal.

Southgate heeft een voorselectie van 27 spelers naar buiten gebracht. Daarvan reizen er utieindelijk 23 mee af naar Portugal, waar Oranje op donderdag 6 juni de tegenstander is in Guimaraes.

De opvallendste naam op de lijst is die van Harry Kane. Hij kon in de halve finales van de Champions League nog niet meedoen toen Tottenham Hotspur het opnam tegen Ajax, maar kan mogelijk wel in actie komen in de eindstrijd om de Nations League. De spits streeft ernaar in de Champions League-finale op 1 juni zijn rentree te maken en is daarna mogelijk ook inzetbaar in de Nations League.

Kane is niet de enige speler van Spurs die is opgeroepen door Southgate. Ook Kieran Trippier, Danny Rose, Dele Alli, Eric Dier en Harry Winks behoren tot de 27-koppige voorselectie. Winks kwam overigens ook niet in actie voor Spurs tegen Ajax.

Oranje-bondscoach Ronald Koeman maakte zijn voorselectie vorige week al bekend. De voorselectie van Oranje kende weinig verrassingen.