Advocaat mist 'koning van play-offs' bij Utrecht: 'Belachelijk, dit is toch gek?'

Advocaat mist 'koning van play-offs' bij Utrecht: 'Belachelijk, dit is toch gek?'

Gepubliceerd: vrijdag 17 mei 2019 om 16:10vr 17-05-2019 om 16:10

FC Utrecht-trainer Dick Advocaat kan zaterdag tegen Heracles Almelo geen beroep doen op Willem Janssen. De aanvoerder zit een schorsing van een jaar terug uit.

FC Utrecht neemt het zaterdag in de halve finale van de play-offs op tegen Heracles Almelo. Janssen dankt zijn schorsing aan de play-offs van vorig seizoen. "Belachelijk", vindt Advocaat, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Laat hem dan die schorsing aan het begin van het seizoen uitzitten. Dit is toch gek?"

Janssen staat te boek als 'de koning van de play-offs': hij speelde 25 wedstrijden, ruim meer dan de nummer twee op de ranglijst. Zonder zijn aanvoerder hoopt Advocaat op een goed resultaat tegen Heracles. "Zegt de trainer van Heracles (Frank Wormuth, red.) dat wij favoriet zijn? Nou, dat lijkt me niet. Misschien zegt hij dat omdat we twee keer met ruime cijfers van ze hebben gewonnen."

Advocaat ziet een andere favoriet voor de eindzege in de play-offs om een Europees ticket. "Over het algemeen is Vitesse natuurlijk dé club die zich via de play-offs moet plaatsen voor Europees voetbal. Zij hebben een veel hogere begroting dan wij." Vitesse speelt in de andere halve finale tegen FC Groningen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie gaat naar de finale van de play-offs?

(1913 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws