Ten Hag hangt drie foto's op werkkamer: 'Veel invloed gehad op Ajax'

Ten Hag hangt drie foto's op werkkamer: 'Veel invloed gehad op Ajax'

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 19:33za 18-05-2019 om 19:33

Erik ten Hag is vereerd door het winnen van de Rinus Michels Award. Vrijdag werd de Ajax-trainer verkozen tot beste trainer van de Eredivisie.

Naamgever Michels is een inspiratiebron voor Ten Hag. "Het is een prachtige prijs, ook omdat hij vernoemd is naar Rinus Michels, een van de grondleggers van het Nederlandse voetbal. Michels is een van de trainers die de filosofie van Ajax mede heeft bepaald", reageert hij in gesprek met De Telegraaf.

"Ik heb niet voor niets drie foto's opgehangen in mijn werkkamer", vervolgt Ten Hag. "Daar is Rinus Michels er een van en de andere twee zijn Louis van Gaal en Johan Cruijff. Dat zijn de mensen die de grootste voetbaltechnische invloed hebben gehad op Ajax, waardoor de club zo'n grote naam heeft verworven tot ver over de landsgrenzen."

Ten Hag leidde Ajax dit seizoen naar de landstitel, KNVB Beker en halve finale van de Champions League. Drie jaar geleden veroverde hij ook al de Rinus Michels Award, toen vanwege zijn prestaties met FC Utrecht. Hij is de opvolger van Phillip Cocu.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws