Update: Kompany neemt oude bekende van City mee naar Anderlecht

Update: Kompany neemt oude bekende van City mee naar Anderlecht

Gepubliceerd: zaterdag 25 mei 2019 om 10:01za 25-05-2019 om 10:01

Laatste update: zaterdag 25 mei 2019 om 10:03za 25-05-2019 om 10:03

Vincent Kompany verlaat Manchester City en gaat aan de slag bij RSC Anderlecht. De centrale verdediger gaat een functie van speler én trainer bekleden bij de Belgische topclub, zo melden de partijen zondagmiddag.

In Brussel gaat Kompany Karim Belhocine opvolgen. Belhocine nam tijdelijk de honneurs waar nadat Fred Rutten een maand geleden vertrok bij. Voor de 33-jarige verdediger zal zijn transfer naar Anderlecht voelen als thuiskomen: Kompany doorliep de gehele jeugdopleiding van Anderlecht. De komende drie jaar zal hij fungeren als speler en trainer van Paars-Wit.

In een open brief op Facebook licht Kompany zijn keuze toe. 'Dit zal misschien als een verrassing komen voor jullie, maar het is de meest rationele beslissing die ik ooit gemaakt heb. Als voetballer ben ik geboren en getogen bij Anderlecht', schrijft hij. 

Zondagochtend maakte Kompany al bekend dat zijn tijd bij Manchester City erop zit. Na elf jaar trouwe dienst, met ups en downs, heeft de mandekker besloten dat zijn tijd in Engeland voorbij is. Hij sluit zijn periode bij The Citizens af met de Treble: de ploeg van Pep Guardiola pakte het landskampioenschap, de FA Cup en de League Cup.

Update 25-5, 10.01 uur: Vincent Kompany neemt Simon Davies mee van Manchester City naar Anderlecht. De 45-jarige Welshman gaf bij de Premier League-kampioen leiding aan de jeugdacademie. In Brussel wordt hij op papier de hoofdtrainer, aangezien Kompany nog niet de vereiste papieren heeft. De oud-speler van onder meer Tottenham, Everton en Fulham tekent een contract tot medio 2022.

In de praktijk zal Davies de 33-jarige verdediger vooral assisteren. "Ze werken al een tijdje samen en willen het succesverhaal van Manchester City naar RSC Anderlecht brengen", licht sportief directeur Michael Verschueren toe. Ook Floribert Ngalula gaat deel uitmaken van de technische staf.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws