Moniz krijgt de wind van voren: Zaten vijf cadeaus bij! Ik word gek van die man!

Moniz krijgt de wind van voren: "Zaten vijf cadeaus bij! Ik word gek van die man!"

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 18:57ma 20-05-2019 om 18:57

RTV Rijnmond-analist Rob Jacobs heeft weinig vertrouwen in Excelsior-trainer Ricardo Moniz. Deze nam na het vertrek van Adrie Poldervaart de honneurs waar in Kralingen en verloor drie van zijn zes wedstrijden tot dusver.

Excelsior leek na zeges op Heracles Almelo (4-5) en AZ (4-2) met een goed gevoel de play-offs om promotie/degradatie tegemoet te gaan, maar liep zondagmiddag tegen een zeperd bij RKC aan. Jacobs zag de wedstrijd in Waalwijk en heeft zich naar eigen zeggen 'dood zitten schamen' voor de club waar hij ooit trainer was. "Een trainer die met veel poeha wordt binnengehaald, die ze 2,5 uur laat trainen... En hij verklaart allemaal onzin", oordeelt Jacobs in FC Rijnmond over Moniz.

"Hij zegt: we trainen op afwerken. Net alsof de vorige trainer dat niet gedaan heeft!", schampert de 75-jarige Rotterdammer. "We hebben negen goals gemaakt, maar daar zaten vijf cadeaus bij! Ik word gek van die man!" De analist raadt Moniz aan om 'het simpel te houden', zoals RKC- en FC Emmen-collega's Fred Grim en Dick Lukkien doen. "Ga niet zo hoog van de toren lopen blazen, man! Deze man moet gewoon zorgen dat Excelsior erin blijft. En hoe, dat zal me een zorg zijn. Interesseert me helemaal geen reet!"

Excelsior mag woensdagavond om 18.30 proberen de 2-1 nederlaag in Waalwijk weg te poetsen. Wanneer dat lukt, wacht in de finaleronde een confrontatie met FC Den Bosch of Go Ahead Eagles.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Houdt Moniz Excelsior in de Eredivisie?

(1322 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws