Seedorf prijst Ajax: 'Italië 4 keer wereldkampioen en wij 0, wie heeft gelijk?'

Seedorf prijst Ajax: 'Italië 4 keer wereldkampioen en wij 0, wie heeft gelijk?'

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 21:12ma 20-05-2019 om 21:12

Clarence Seedorf heeft genoten van de optredens van Ajax in de Champions League dit seizoen. De huidige bondscoach van Kameroen ziet dat het Nederlandse voetbal weer op de kaart is gezet.

"Ze speelden echt weer op zijn Amsterdams, ik vond het prachtig", zegt Seedorf op de website van de FIFA. Tot zijn tevredenheid constateerde de oud-middenvelder van de Amsterdammers dat het elftal van trainer Erik ten Hag ook zakelijk kon en wilde zijn. "Tot voor kort draaide het in Nederland vooral om de manier waarop je speelde en minder om winnen."

"Ik ben altijd kritisch geweest op die houding", vertelt Seedorf. "In mijn ogen moest dat anders. Wat ik mooi vond aan Ajax was dat de spelers zich aanpasten, wanneer de situatie erom vroeg. Als het niet kon probeerden ze niet krampachtig mooi te blijven spelen, maar schoten ze de bal soms gewoon het stadion uit."

Aan die killersmentaliteit ontbrak het in het verleden vaak, meent Seedorf. "Natuurlijk wil iedereen sprankelend voetbal spelen, maar Italië is vier keer wereldkampioen geworden en wij nul keer. Dus wie heeft gelijk? Natuurlijk moet je dicht bij je filosofie blijven. Maar wat doe je als je niet op jouw manier kunt spelen? Daar ligt de groeimarge voor Nederland."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws