De Jong stoot aanstaande werkgever Cambuur uit play-offs met De Graafschap

22-05-2019 22:38 Laatste update: 22:47
54

De Graafschap houdt zicht op handhaving in de Eredivisie. Op de eigen Vijverberg werd SC Cambuur getrakteerd op een 2-0 nederlaag, waardoor de Superboeren in de finale van de play-offs staan. Charlison Benschop was de matchwinner.

De Graafschap kwam afgelopen zondag niet verder dan een 1-1 gelijkspel in Leeuwarden en moest woensdagavond dus uit een ander vaatje tappen. De beginfase was voor de thuisploeg, die gevaar stichtte via Youssef El Jebli. Cambuur-doelman Xavier Mous, die in de heenwedstrijd een penalty stopte, voorkwam een doelpunt.

Na 24 minuten spelen kwam De Graafschap op voorsprong. Een vrije trap van El Jebli belandde op het hoofd van Benschop, die gedecideerd raak kopte: 1-0. Cambuur was meteen na de openingstreffer dicht bij de gelijkmaker, maar Nigel Robertha raakte de kruising.

Enkele minuten voor rust maakte De Graafschap er zelfs 2-0 van. Robbert Schilder maakte hands bij een vrije trap van El Jebli, waarna scheidsrechter Siemen Mulder de bal op de stip legde. Benschop faalde niet vanaf de strafschopstip.

Cambuur zette in de tweede helft alles op alles voor de aansluitingstreffer en kreeg mogelijkheden - onder meer Kevin van Kippersluis miste een dot van een kans. Een doelpunt viel er echter niet meer te noteren op De Vijverberg. De Graafschap neemt het in de finale van de play-offs op tegen Sparta. De Jong speelt volgend seizoen met Cambuur in de Keuken Kampioen Divisie.