'NEC heeft spijt van transfer en wil na één seizoen alweer af van grootverdieners'

'NEC heeft spijt van transfer en wil na één seizoen alweer af van grootverdieners'

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 08:07vr 24-05-2019 om 08:07

NEC staat voor een reorganisatie van de spelersgroep, meldt de Gelderlander. De Nijmegenaren haalden spelers als Rens van Eijden, Joey van den Berg en Brahim Darri met hoge verwachtingen binnen, maar wil na één seizoen alweer af van met name de laatste twee.

Van den Berg kwam over van het Engelse Reading en moest het elftal als routinier bij de hand nemen, maar vestigde vooral de aandacht vanwege zijn beruchte weddenschap met FOX Sports-verslaggever Christian Willaert: deze gaf Van den Berg aan het begin van het seizoen honderd euro, zou tien euro terugkrijgen voor elke gele kaart en vijftig voor elke rode en staat inmiddels honderd euro in de plus.

Darri werd opgepikt bij Heracles Almelo, maar botste met hoofdtrainer Jack de Gier en werd na één seizoenshelft alweer verhuurd aan FC Den Bosch. De vleugelaanvaller keert in principe terug naar Nijmegen, maar het is nog maar de vraag of er voor hem nog toekomst is in De Goffert. Volgens de Gelderlander drukken Darri en Van den Berg zwaar op de begroting en is NEC, dat promotie naar de Eredivisie ruimschoots misliep, genoodzaakt om het tweetal te verkopen.

Ook publiekslieveling Van Eijden, deze zomer teruggehaald van AZ, behoort tot de grootverdieners, maar is nog tot volgend seizoen uit de roulatie met een zware liesblessure en kan deze zomer geen transfer maken. NEC gaat wél afscheid nemen van keepers Oliver Zelenika en Marco van Duin en rechtsback Guus Joppen, die alle drie uit hun contract lopen. Huurlingen Ferdy Druijf (AZ), Jordy Bruijn (sc Heerenveen) en Anass Achahbar (PEC Zwolle) keren terug naar hun eigenlijke werkgever.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws