Miniklassieker met hoge inzet: 'Kampioen worden tegen Feyenoord, mooier kan niet'

Miniklassieker met hoge inzet: 'Kampioen worden tegen Feyenoord, mooier kan niet'

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 18:49vr 24-05-2019 om 18:49

Ajax Onder 19 kan aanstaande zaterdag het voorbeeld van de hoofdmacht volgen en kampioen van Nederland worden. Dan moeten de Amsterdamse talenten wel winnen van de leeftijdsgenoten van Feyenoord. Ajacied Quinten Timber denkt dat een mooier scenario niet denkbaar is.

Ajax 019 staat één punt achter op Feyenoord O19 en moet de wedstrijd op De Toekomst dus winnen om zich kampioen te mogen noemen. "Mooier kan niet: kampioen worden op de Toekomst tegen Feyenoord", zegt Timber op de clubsite van de Amsterdammers. "Bovendien verloren we in Rotterdam met 5-3 van Feyenoord. Het is tijd voor revanche. Onderling kennen Ajacieden en Feyenoorders elkaar allemaal, maar in het veld is het oorlog."

"In Spanje heb je FC Barcelona – Real Madrid, in Duitsland Dortmund – Bayern München en hier in Nederland Ajax – Feyenoord", legt de jongeling uit. "Die sportieve haat, de wil om te presteren en de trots waarmee je speelt is zo groot. Je wil ten koste van alles winnen."

De Amsterdammers hebben niets aan een gelijkspel en dus denkt Timber dat een winnende goal in blessuretijd een ideaal scenario zou zijn. "Al moet ik eerlijk zijn; het is ook lekker als je Feyenoord met 4-0 terug naar Rotterdam stuurt. Het gaat er zaterdag om dat we winnen en kampioen worden. Op wat voor manier maakt me niets uit."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Ajax Feyenoord

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws