'Inzetbaarheid Tete in Nations League twijfelachtig, Hateboer wacht nog even af'

'Inzetbaarheid Tete in Nations League twijfelachtig, Hateboer wacht nog even af'

Gepubliceerd: zaterdag 25 mei 2019 om 13:32za 25-05-2019 om 13:32

Het is nog onzeker of Kenny Tete tijdens de eindronde van de Nations League in actie kan komen voor Oranje. De rechtsback van Olympique Lyon miste de afgelopen competitiewedstrijden van zijn team door een enkelblessure.

Tete heeft zich bij bondscoach Ronald Koeman gemeld voor het trainingskamp voorafgaand aan de eindronde van de Nations League, maar gezien zijn blessure is het volgens de Telegraaf nog onzeker of hij wel zal kunnen spelen. Als de rechtsback van Lyon niet in actie kan komen, dan gaat Koeman een andere rechtsback oproepen.

In de huidige Oranje-selectie zijn Tete en PSV'er Denzel Dumfries de enige rechtsbacks. Mocht Tete niet inzetbaar zijn, dan lijkt Hans Hateboer van Atalanta Bergamo een voorname kandidaat om zijn plek in de selectie over te nemen.

Aanstaande maandag maakt de bondscoach zijn definitieve selectie van 23 spelers bekend die in Portugal de Nations League moeten gaan winnen. Op 6 juni treft Oranje Engeland in de halve finale in Guimaraes. Drie dagen later speelt het dan of de wedstrijd om de derde plaats, of de finale. De wedstrijd tussen Portugal en Zwitserland is de andere halve finale.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws