RKC krijgt de kansen, Go Ahead Eagles neemt kostbaar gelijkspel mee uit Waalwijk

25-05-2019 20:19
13

RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles hebben allebei nog alle kans op een plek in de Eredivisie komend seizoen. De Brabanders kregen tijdens het onderlinge play-offduel de betere kansen, maar Go Ahead hield de 0-0 op het bord in Waalwijk.

RKC moest schuiven in de as van het elftal. Stijn Spierings was geschorst na zijn rode kaart tegen Excelsior en Mario Bilate was niet fit genoeg om in de basis te starten: Sylla Sow en Darren Maatsen kregen hierdoor een kans in de basis. Go Ahead kon in zijn sterkste opstelling aantreden: spits Thomas Verheydt keerde terug in de basis, ten koste van Pieter Langedijk.

De thuisploeg kwam in de eerste helft het dichtst bij een treffer. Go Ahead-doelman Hobie Verhulst tikte een indraaiende voorzet van Emil Hansson uit de hoek, pareerde een schot van Maatsen en zag hoe Gino Bosz een inzet van Maatsen vlak voor de lijn weghaalde. Paul Quasten schoot bovendien van afstand over via de lat. Richard van der Venne werd aan de andere kant gevaarlijk, na een missertje van keeper Etienne Vaessen, maar Jurriën Gaari zette zijn tegenstander van de bal.

In de tweede helft viel er een stuk minder te beleven. Geen van beide ploegen wilde een tegendoelpunt riskeren en drongen nauwelijks in het strafschopgebied van de tegenstander door. Pas zeven minuten voor tijd was er weer opwinding voor één van de doelen: RKC kreeg een corner van Go Ahead niet meteen weg, maar Quasten kon de bal van de lijn halen. Bij het aanbreken van de twee minuten extra tijd kreeg Kevin Vermeulen nog een gouden kans na een indrukwekkende rush van Maatsen, maar de invaller schoot over.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk zonder treffers, waardoor de beslissing dinsdagavond in De Adelaarshorst zal vallen. De aftrap in Deventer staat gepland voor 18.30 uur.