Slutsky: 'Op dat vlak is Pasveer een van de beste keepers ter wereld'

Slutsky: 'Op dat vlak is Pasveer een van de beste keepers ter wereld'

28-05-2019 07:48
16

Vitesse-coach Leonid Slutsky verbaasde twee maanden geleden vriend en vijand door Eduardo plots te passeren voor Remko Pasveer. De Nederlandse doelman was zijn plek onder de lat na twee grote fouten tegen FC Utrecht vorig seizoen nog kwijtgeraakt.

"In het meevoetballen is Remko heel sterk, op dat vlak is hij een van de beste keepers ter wereld", zegt Slutsky in De Telegraaf. "Als je het hebt over de kwaliteiten als doelman op de lijn of bij voorzetten dan is er geen groot verschil tussen Remko en Eduardo. Dan hangt het af van zaken als de conditie, motivatie, stemming en ook de factor geluk wie de meest geschikte man onder de lat is."

De 35-jarige Pasveer voelt zich goed. "Ik heb het oude gevoel weer terug en rond het team is iets meer rust in vergelijking met vorig jaar. De sfeer was vorig jaar hier niet heel erg tof. Deze trainer heeft het veel meer in zich om het mensen naar de zin te maken met een gesprekje hier en een gesprekje daar. Ook de trainingen die ik kan doen zijn veel meer gerelateerd aan het keepen."

Pasveer ziet de gekeerde kansen als een beloning. "Ze zullen me nooit kunnen nawijzen dat ik er met de pet naar gooi, wat ik in het voetbal toch veel zie gebeuren, of dat ik een vervelende jongen in de groep ben. Ik ben altijd hard blijven werken en heb me steeds positief opgesteld." Dinsdagavond neemt hij het met Vitesse op tegen FC Utrecht in de play-offs om Europees voetbal.