AZ schrijft huurlingen definitief af: 'Voor hen is hier geen perspectief'

AZ schrijft huurlingen definitief af: 'Voor hen is hier geen perspectief'

28-05-2019 15:48 Laatste update: 15:56
43

Fred Friday en Iliass Bel Hassani (foto) krijgen komend seizoen geen nieuwe kans in Alkmaar. De rol van de twee aanvallers is definitief uitgespeeld, vertelt directeur voetbalzaken Max Huiberts in een interview met het Noordhollands Dagblad. 

Afgelopen halfjaar werden Friday en Bel Hassani verhuurd aan respectievelijk FC Twente en FC Groningen. De twee staan nog onder contract bij AZ - maar ook onder John van den Brom-opvolger Arne Slot hoeven zij nergens meer op te rekenen. "Voor Friday en Bel Hassani geldt hetzelfde als vorig jaar: voor hen is geen perspectief bij AZ", aldus Huiberts.

De 24-jarige Friday ligt nog voor een jaar vast. In dienst van Twente scoorde de spits in elf optredens in de Keuken Kampioen Divisie niet één keer. Eerder werd Friday ook al bij Sparta gestald. Bel Hassani heeft een contract tot medio 2021. Groningen maakte onlangs bekend dat een koopoptie in het huurcontract van de linkspoot niet wordt gelicht. 

Druijf
Spits Ferdy Druijf werd in januari gestald bij NEC en scoorde daar aan de lopende band. Druijff krijgt na de zomerstop de kans om zich te laten zien bij het eerste elftal. "Veel mensen vonden het een rare keuze van ons dat we hem een half jaar verhuurden aan NEC. Ik denk dat het juist goed is geweest. We hebben gezien dat hij elders hetzelfde presteert als in zijn eigen vertrouwde omgeving. Dat zegt iets over zijn persoonlijkheid", stelt Huiberts. 

"Hij komt hier straks als iemand binnen, met een bepaalde bagage en een bepaald aanzien, dus het beeld van hem is veranderd ten opzichte van een jaar geleden. Hij gaat de concurrentie aan met Boadu en Johnsen. Dan moeten ze aan de trainer maar laten zien wie de beste is."