'Als die deal rondkomt zorgt Ajax ervoor dat er een carrousel begint te draaien'

'Als die deal rondkomt zorgt Ajax ervoor dat er een carrousel begint te draaien'

28-05-2019 18:29 Laatste update: 29-05-2019 18:21
73

Feyenoord zit in een 'vervelende spagaat' en 'wordt gedwongen' om met Steven Berghuis de beste speler te verkopen. Dat zegt Voetbal International-journalist en Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam.

"Dat Berghuis in de belangstelling staat van PSV staat wel vast. Hij is wel klaar bij Feyenoord. Hij heeft daar drie jaar gespeeld. Bij Watford was het een moeilijke situatie. Je wil toch weg en je ontwikkelen. Dan kijk je naar een andere stap en is PSV een optie", vertelt Krabbendam voor de camera van VI.

Berghuis is de beste en tevens de meest waardevolle speler van Feyenoord. Toch denkt Krabbendam dat de Rotterdammers bereid zijn de aanvaller naar de concurrent te laten gaan. "Bij Feyenoord is iedereen te koop. Als de prijs goed is, is iedereen te koop. Bij Feyenoord is er geen geld. Een paar ton, maar dat is het wel zo'n beetje."

"Als Feyenoord wat wil, zullen er spelers verkocht moeten worden. Berghuis is het meeste geld waard. Dat is een vervelende spagaat, omdat ze gedwongen worden de beste speler te verkopen. Ik denk wel dat Feyenoord het doet."

VI meldde maandag dat PSV voor Berghuis gaat als Steven Bergwijn naar Ajax vertrekt. "Als die deal met Bergwijn rondkomt, gaat Ajax er wel voor zorgen dat er een carrouselletje begint te draaien", zegt Krabbendam. "Dat zal PSV heel veel geld opleveren. Zij moeten dan ook weer wat gaan doen en hebben als plan B verder gekeken. Zo werkt het dan blijkbaar. Dan geldt toch het recht van de rijkste en sterkste."

"PSV zegt wel: Bergwijn gaat niet naar Ajax, maar ik vond dat een aparte reflex. Iedereen is toch te koop? Stel dat je een groot aantal miljoenen krijgt, dan kun je zelf toch ook veel doen? Daar sta je dan toch boven? Vraag gewoon de beste prijs. Kijk maar naar het verleden. PSV heeft Koeman en Vanenburg uit Amsterdam gehaald. Als die carrousel eenmaal gaat draaien, komt er veel los."