RKC-uitblinker op 'beste dag van z'n leven': Ik blijf, 10 jaar als het moet

RKC-uitblinker op 'beste dag van z'n leven': "Ik blijf, 10 jaar als het moet"

28-05-2019 21:27
15

De gedachten van RKC Waalwijk-speler Anas Tahiri gingen na de knotsgekke ontknoping tegen Go Ahead Eagles even terug naar de kampioenswedstrijd van Manchester City in 2012. De 24-jarige Belg kon amper geloven dat RKC promotie naar de Eredivisie heeft afgedwongen.

"Ik weet niet hoeveel jaar geleden het is, toen Manchester City op het laatste moment kampioen werd met Sergio Agüero. Ik werd helemaal gek voor de tv. Ik dacht dat ik zoiets nooit van mijn leven zou beleven. Maar vandaag gebeurt het, ik heb er geen woorden voor", zegt een verblufte Tahiri tegen FOX Sports.

De smaakmaker van de Waalwijkers had de hoop eigenlijk al opgegeven. "Toen zij de vierde scoorden dacht ik: klaar. Het was de negentigste minuut, ik was aan het huilen. En dan dit. Vanaf vandaag ga ik tot de laatste minuut geloven. Ik heb er echt geen woorden voor." Tahiri lijkt zelfs al vergeten hoeveel het is geworden. "Hoeveel was het, 4-4 of 4-3? 4-5, haha? Ik weet echt niets meer."

"Ik denk dat het de beste dag van mijn leven is. Ik ga dit nooit vergeten", vervolgt de aanvallende middenvelder. "Frank van Mosselveld (technisch directeur, red) en de coach (Fred Grim, red.) hebben mij vertrouwen gegeven en ik heb mijn spel helemaal teruggevonden. Ik blijf sowieso. Tien jaar als het moet", lacht hij. "De Eredivisie is meer mijn spel, meer technisch."