LIVE: Hazard en Chelsea zijn Arsenal te machtig en winnen Europa League

LIVE: Hazard en Chelsea zijn Arsenal te machtig en winnen Europa League

29-05-2019 17:00 Laatste update: 22:54
78

Het is zover! De finale van de Europa League staat woensdagavond op het programma. Chelsea en Arsenal gaan in een Londens onderonsje in Bakoe uitmaken wie het kleine broertje van de Champions League mee naar huis mag nemen. VoetbalPrimeur houdt je vanaf hier live op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Chelsea rekende na de groepsfase achtereenvolgens af met Malmö, Dinamo Kiev, Slavia Praag en Eintracht Frankfurt. The Bleus hadden penalty's nodig om de Duitsers in de halve eindstrijd op de knieën te krijgen. De Europa League-winnaar van 2013 moet het in Bakoe doen zonder de geblesseerden Ruben Loftus-Cheek, Callum Hudson-Odoi en Antonio Rüdiger. 

Opstelling Chelsea: Kepa; Azpilicueta, Christensen, David Luiz, Emerson; Jorginho, Kante, Kovacic; Pedro, Giroud en Hazard.

Arsenal zal met een wrang gevoel zijn afgereisd naar de hoofdstad van Azerbeidzjan. 'Uit veiligheidsoverwegingen' moesten The Gunners besluiten Armeniër Henrikh Mkhitaryan thuis te laten. En dat terwijl Mkhitaryan een wezenlijk aandeel had in de route naar de finale, waarin The Gunners na de groepsfase achtereenvolgens BATE Borisov, Rennes, Napoli en Valencia versloegen. Bij Arsenal ontbreken verder Aaron Ramsey, Denis Suárez, Hector Bellerin en Rob Holding door blessures. 

Opstelling Arsenal: Cech; Sokratis, Koscielny, Monreal; Maitland-Niles, Torreira, Xhaka, Kolasinac, Özil; Lacazette en Aubameyang.

 De finale in Bakoe tussen Chelsea en Arsenal begint woensdagavond om 21.00 uur.