De Jong rustig: 'Voel me niet een van degenen die wat aandacht van ze wil'

De Jong rustig: 'Voel me niet een van degenen die wat aandacht van ze wil'

02-06-2019 18:23
30

Het mislopen van de Champions League-finale blijft een pijnlijke ervaring voor Frenkie de Jong. De middenvelder van Ajax en het Nederlands elftal heeft de eindstrijd tussen Liverpool en Tottenham Hotspur echter wel gekeken. Hij is blij voor Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, die de finale wisten te winnen.

"Ik vind het altijd leuk om zulke wedstrijden te zien. Als ze het veld opkomen, je de beker ziet en de Champions League-hymne klinkt, heb je wel even zoiets van: daar hadden wij moeten staan. Maar ik ben hartstikke blij voor Gini en Virgil dat ze hem gewonnen hebben", zegt De Jong tegen de NOS.

De Jong ligt niet meer wakker van de verloren halve finale, maar erkent wel dat de wond voor altijd zal blijven. "Nee, het is nog best pijnlijk. Het is niet zo dat je er iedere dag mee zit, maar als je er aan denkt blijft het pijnlijk."

"Na afloop feliciteer je ze met de overwinning, maar ik zie ze hier wel", zegt De Jong over Wijnaldum en Van Dijk. "Er zijn genoeg mensen die hun berichten. Ik voel me niet een van degenen die wat aandacht van ze wil. Hoogstwaarschijnlijk zijn ze in een heel goede stemming. Terecht, want ze hebben de Champions League gewonnen. Daar mag je heel lang van genieten."