De Limburger: Roda JC gered van de ondergang, reddingsplan ligt klaar

De Limburger: Roda JC gered van de ondergang, reddingsplan ligt klaar

03-06-2019 22:42
110

Roda JC is gered van de ondergang en hoeft niet meer bang te zijn voor een faillissement. Een groep ondernemers helpt de club uit Limburg met een flinke zak geld en een noodplan uit de brand. Dat meldt de Limburger.

Roda is momenteel nog in gesprek met investeerders, maar als die gesprekken tot niets leiden, komen de ondernemers in actie en kan het reddingsplan worden uitgerold. Roda-eigenaar Frits Schrouff en rechterhand Huub Mullenders onderhandelen recentelijk met een investeerder uit Mexico. Een akkoord ligt er nog niet.

Als er geen financieel daadkrachtige partij komt die de komende jaren miljoenen euro's in Roda wil pompen, dan geldt het reddingsplan van de ondernemers als vangnet. Dat plan zorgt ervoor dat de begroting voor volgend seizoen afgedekt wordt. Roda komt minimaal negen ton tekort. Het voortbestaan van de club was serieus in gevaar.

Ook de Roda-supporters hebben een belangrijk aandeel gehad in het samenstellen van het reddingsplan. Fans hebben al ruim 160.000 euro ingezameld en deden tal van oproepen om de club te helpen.