Update: De Vos zwijgt als het graf over FIFA-gerucht: 'Ik kan niks zeggen'

Update: De Vos zwijgt als het graf over FIFA-gerucht: 'Ik kan niks zeggen'

Gepubliceerd: woensdag 5 juni 2019 om 14:55wo 05-06-2019 om 14:55

Sierd de Vos vervangt Evert ten Napel als commentator in het populaire voetbalspel FIFA. Dat meldt Shownieuws woensdag. Cultheld De Vos liet al eens doorschermeren dat hij het een eer zou vinden om zijn medewerking te verlenen. 

Samen met Youri Mulder was Ten Napel al tijden de vaste Nederlandse commentator in FIFA, sinds jaar en dag het meest populaire voetbalspel ter wereld. Shownieuws meldt dat het stokje nu wordt doorgegeven aan De Vos. Vanaf de FIFA 20-editie wordt de Ziggo Sport-commentator naar verluidt de Nederlandse stem van het spel. Het spel verschijnt eind september. 

De Vos (59) geniet al jaren een cultstatus onder Nederlandse voetballiefhebbers. Bij het grote publiek brak hij door toen hij tijdens het succesvolle WK 2014 in Brazilië items maakte voor VI Oranje. Uitspraken als 'koekoek' zijn inmiddels berucht en beroemd. El Sierd becommentarieert namens Ziggo veel Champions League-wedstrijden en topduels uit de Spaanse Primera Division.

De 'transfer' van Ten Napel naar De Vos is nog niet bevestigd door EA Sports, de producent van FIFA.  

Update 14.55: Wel of geen De Vos in FIFA 20? In een eerste reactie heeft de commentator laten weten 'dat hij geen idee heeft' waar het nieuws vandaan komt. VTBL-verslaggever Simon Zijlemans is echter stellig en claimt dat El Sierd wel degelijk de opvolger van Ten Napel wordt. "Ik kan er niks over zeggen", tekent hij uit de mond van De Vos op. Wordt vervolgd... 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Fan van El Sierd?

(2579 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws