Maduro oordeelt: 'Ziyech en Van de Beek afhankelijk van speelstijl, net geen top'

Maduro oordeelt: 'Ziyech en Van de Beek afhankelijk van speelstijl, net geen top'

05-06-2019 17:27
93

Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zijn de enige spelers van het huidige Ajax die de absolute Europese top kunnen behalen, denkt Hedwiges Maduro. De toekomstige FC Barcelona-controleur en de alom begeerde aanvoerder van Ajax kunnen volgens Maduro bij elke club uit de voeten, ongeacht welke speelstijl en welk systeem die club hanteert.

Spelers als Donny van de Beek en Hakim Ziyech hebben die 'luxe' niet, stelt de FOX Sports-analist. "Die zijn afhankelijk van een bepaalde speelstijl", vertelt hij aan Voetbal International. "Van de Beek en Ziyech moeten ook kijken naar welke speelstijl bij ze past. Ziyech moet niet in een team komen waar hij moet verdedigen. Van de Beek ook niet, dan kan hij niet die runs richting de zestien maken."

"Dat is het verschil tussen de absolute wereldtop en daar net iets onder", doelt Maduro op De Ligt en De Jong enerzijds en zichzelf anderzijds. De ex-middenvelder uit Almere kwam uit voor onder meer Ajax, Valencia en Sevilla, maar de absolute top bleek net iets te hoog gegrepen. "Ik kon niet spelen in Engeland, dan moest ik heel veel powervoetbal spelen. Ik moest voetballen, dus ik was niet geschikt voor de absolute top, maar wel iets daaronder, Valencia."