Update: FC Emmen kondigt vertrek van Cavlan naar Oostenrijkse topclub aan

Update: FC Emmen kondigt vertrek van Cavlan naar Oostenrijkse topclub aan

Gepubliceerd: donderdag 6 juni 2019 om 16:24do 06-06-2019 om 16:24

Caner Cavlan is op weg naar de uitgang bij FC Emmen. De 27-jarige linksback lijkt De Oude Meerdijk te verlaten voor een buitenlands avontuur bij Austria Wien, meldt het Algemeen Dagblad donderdag.

Cavlan is in verregaande onderhandeling met de Oostenrijkse topclub. Hij ging zelfs al op bezoek in de Oostenrijkse hoofdstad. Doordat Cavlan een aflopend contract heeft aan De Oude Meerdijk, kan hij transfervrij de overstap maken naar Austria Wien.

FC Emmen lijkt er na een succesvol debuutseizoen in de Eredivisie zodoende niet in te slagen om de kern van de ploeg bij elkaar te houden, al verlengde smaakmaker Anco Jansen onlangs wel zijn verbintenis. Cavlan kwam het voorbije seizoen in alle 34 competitieduels in actie voor de ploeg van coach Dick Lukkien. Hij kwam vorige zomer over van sc Heerenveen en speelde eerder in Nederland ook voor De Graafschap.

Austria Wien is van oudsher één van de grootste clubs van Oostenrijk, maar slaagde er al zes jaar niet in om kampioen te worden. Dat heeft alles te maken met de dominantie van Red Bull Salzburg.

Update 15.39 uur: Caner Cavlan heeft reeds een mondeling akkoord bereikt met Austria Wien, meldt Voetbal International. De linksback hoopt in de komende dagen zijn handtekening te zetten onder een driejarig contract. 

Update 16.24 uur: FC Emmen heeft het vertrek van Caner Cavlan bevestigd. De vleugelverdediger zet zijn loopbaan voort bij Austria Wien. Cavlan kwam het voorbije seizoen in alle Eredivisie-duels van Emmen in actie. Daarin was hij goed voor zes goals en vier assists. Hij maakt transfervrij de overstap naar Oostenrijk.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws