FC Utrecht plukt talentvolle aanvaller met 'enorme explosiviteit' weg bij Ajax

FC Utrecht plukt talentvolle aanvaller met 'enorme explosiviteit' weg bij Ajax

07-06-2019 11:13
64

FC Utrecht shopt bij Ajax. De achttienjarige Eros Maddy heeft in de Domstad zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2020.

In de overeenkomst met Maddy is een optie op een extra seizoen opgenomen, zo communiceert Utrecht vrijdag via de officiële kanalen. Maddy is een vleugelaanvaller, die in 2014 de jeugdopleiding van Sparta verruilde voor die van Ajax. Afgelopen seizoen speelde hij in de O19 van de Amsterdamse club.

"Eros is flankaanvaller, die op zowel de linker- als de rechtervleugel van het veld goed tot zijn recht komt", Utrecht-directeur Jordy Zuidam. "Zijn snelheid is een wapen. Hij beschikt over een enorme explosiviteit, heeft diepte in zijn spel en is positief agressief in zijn manier van spelen"

Maddy speelde afgelopen seizoen twee wedstrijden met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Toevallig was Jong FC Utrecht twee keer de tegenstander. De achtvoudig international van Oranje O15 gaat trainen bij de beloftenploeg van Utrecht en speelt zijn wedstrijden in eerste instantie voor het O19-team.