Frankrijk begint wervelend aan WK vrouwen en zet Zuid-Korea eenvoudig opzij

Frankrijk begint wervelend aan WK vrouwen en zet Zuid-Korea eenvoudig opzij

Gepubliceerd: vrijdag 7 juni 2019 om 22:53vr 07-06-2019 om 22:53

Frankrijk is het WK in eigen land uitstekend begonnen. Voor een volgepakt Parc des Princes was Les Bleus met 4-0 te sterk voor Zuid-Korea, dat geen moment aanspraak maakte op een resultaat.

In de openingswedstrijd was het nagenoeg negentig minuten eenrichtingsverkeer. De Fransen namen vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief en dat resulteerde binnen tien minuten al in een treffer. Na een voorzet vanaf rechts schoot Eugenie Le Sommer de openingstreffer tegen de touwen.

Via Griedge Bathy dacht Frankrijk vervolgens op 2-0 te komen. De VAR gbesloot na enige tijd de treffer toch af te keuren wegens buitenspel. Een kleine domper voor de Fransen, die echter niet lang nodig hadden om de marge alsnog te vergroten. Vanuit een hoekschop kopte Wendie Renard de 2-0 binnen.

Diezelfde Renard bewees koppend een enorm gevaar te zijn. Nog voor rust torende ze opnieuw boven alles en iedereen uit en knikte weer doeltreffend binnen. Daarmee was de wedstrijd halverwege wel gespeeld.

Na rust was het spel van de Fransen wat minder frivool, al bleef Les Bleus het betere van het spel houden. Vijf minuten voor tijd tekende sterspeelster Amandine Henry toch nog voor de 4-0.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws