Weerzien tussen Ronaldo en Ajacieden: 'Geef 'm iets te veel ruimte en 't is kassa'

Weerzien tussen Ronaldo en Ajacieden: 'Geef 'm iets te veel ruimte en 't is kassa'

Gepubliceerd: zondag 9 juni 2019 om 10:21zo 09-06-2019 om 10:21

Nog één wedstrijd en dan zit het lange seizoen erop voor de Oranje-internationals: zondagavond wordt er om 20.45 uur afgetrapt tegen Portugal. Voor de (ex-)Ajacieden Daley Blind, Frenkie de Jong en Donny van de Beek wacht een weerzien met Cristiano Ronaldo.

De 34-jarige vedette werd in april met Juventus uit de Champions League geknikkerd door Ajax. De Jong verwacht echter niet dat Ronaldo hierdoor extra gebrand is op een overwinning. "Welnee. Het zal hem vast steken dat wij hem met Ajax hebben uitgeschakeld in de Champions League. Maar deze man heeft zoveel gewonnen", vertelt de toekomstige FC Barcelona-speler aan het Algemeen Dagblad. "Ik denk niet dat hij bezig is met revanche nemen op de spelers van Ajax. Bovendien is hij elke wedstrijd gretig."

Ook Van de Beek is op zijn hoede. "Deze week bij Portugal tegen Zwitserland (Ronaldo besliste de halve finale met drie treffers, red.) zagen we het weer: geef hem iets te veel ruimte en het is kassa." De middenvelder uit Nijkerkerveen denkt echter dat beide landen elkaar verder niet veel ontlopen, ook qua fitheid. "We hebben allemaal veel wedstrijden gespeeld. De Portugezen ook. Er komt een stukje mentaliteit bij kijken en dat zit wel bij goed bij dit Oranje."

Nederland en Portugal gaan zondagavond in Porto uitmaken wie de eerste Nations League-eindronde ooit op zijn naam schrijft. Voordat het zover is, strijden Engeland en Zwitserland vanaf 15.00 uur om de derde plaats.

Poll

Gaat Nederland de Nations League winnen?

(25181 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws