Spelersrapport: drie onvoldoendes voor Oranje, Van Dijk scoort hoogste cijfer

Spelersrapport: drie onvoldoendes voor Oranje, Van Dijk scoort hoogste cijfer

Gepubliceerd: zondag 9 juni 2019 om 22:55zo 09-06-2019 om 22:55

Het Nederlands elftal is er zondagavond niet in geslaagd de Nations League te winnen. In Porto was Portugal met 1-0 te sterk. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Jasper Cillessen - 5: Een kapitale blunder was het zeker niet, maar Cillessen had meer kunnen doen bij de 1-0 van Gonçalo Guedes. Zijn vuist was niet bestand tegen het harde schot van de Portugese matchwinner. In de overige minuten keepte Cillessen prima.

Denzel Dumfries - 4,5: Nee, het was niet de avond van Dumfries. De rechtsback kreeg van Koeman de opdracht mee om diep te spelen, maar hij stichtte nauwelijks gevaar. Vaak leidde een pass naar Dumfries tot balverlies.

Matthijs de Ligt - 5,5: Net als tegen Engeland vertolkte De Ligt een hoofdrol bij een doelpunt van de tegenstander. Hij stapte uit, liet zich door de benen spelen en enkele seconden later lag de bal in het net.

Virgil van Dijk - 7,5: Wat een luxe voor het Nederlands elftal om een speler als Van Dijk in het centrum te hebben. Maar ook de beste verdediger ter wereld kon Oranje niet aan de eerste Nations League-trofee helpen.

Daley Blind - 7: In zijn 67ste (!) wedstrijd van het seizoen haalde Blind weer een dikke voldoende. De betrouwbare linksback was Bernardo Silva, één van de beste spelers van het afgelopen Premier League-seizoen, vaak de baas.

Marten de Roon - 6: Bewees zijn waarde op het Oranje-middenveld, maar De Roon is geen speler die het verschil maakt tussen winst en verlies. In de slotfase moest hij plaatsmaken voor breekijzer Luuk de Jong.

Frenkie de Jong - 5,5: Was in Porto niet zo dwingend als gebruikelijk. Leek de slijtageslag tegen Engeland, waarin hij tijdens de verlenging niet meer op zijn benen kon staan, niet helemaal goed verteerd te hebben. Vond te weinig de oplossing vooruit.

Georginio Wijnaldum - 6: Liet zich veel uitzakken naar de linkerkant, maar kwam daardoor niet echt in het stuk voor. Een spaarzaam hoogtepuntje was de panna die hij uitdeelde aan Manchester City-ster Silva. Was - logisch ook - vermoeid na een ongelooflijke week.

Steven Bergwijn - 6: Kon zich niet onderscheiden in Porto. Moegestreden verliet hij na een uur spelen het veld. Tijdens zijn vakantie kan de PSV-aanvaller gaan nadenken over zijn volgende stap.

Memphis Depay - 5,5: Weer kon Memphis de wedstrijd niet naar zijn hand zetten en opnieuw was hij niet vast aan de bal. Leed liefst 33 keer balverlies. Al met al was het een tegenvallende week voor de spits.

Ryan Babel - 4: Het valt eigenlijk niet te verantwoorden dat Babel keer op keer een basisplaats krijgt van Koeman. Net als drie dagen geleden bakte de routinier er weinig van. Na één helft ging hij eraf voor Promes.

Invallers

Quincy Promes - 6: Mocht de hele tweede helft spelen van Koeman, maar kon niet zo zijn stempel drukken als tegen Engeland.

Donny van de Beek - 6,5: Viel na een uur in. Amper een halve minuut na zijn entree incasseerde Oranje de treffer van Guedes. Van de Beek liet wel (weer) een positieve indruk achter.

Luuk de Jong - x: In de tien minuten die hij kreeg van Koeman maakte De Jong er het beste van. Het breekijzer maakte oorlog in de Portugese defensie, maar speelde uiteindelijk te kort voor een beoordeling.

(Ruben Winkels/VoetbalPrimeur)

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws