'Aangeslagen' Excelsior heeft nieuws: strijdbare Moniz blijft hoofdtrainer

'Aangeslagen' Excelsior heeft nieuws: strijdbare Moniz blijft hoofdtrainer

Gepubliceerd: maandag 10 juni 2019 om 12:02ma 10-06-2019 om 12:02

Ricardo Moniz blijft hoofdtrainer van Excelsior. De Rotterdammers melden maandag dat Moniz zijn contract met een seizoen heeft verlengd en met een optie op nog een extra seizoen. 

In de laatste maanden van het seizoen stond Moniz voor de groep in Rotterdam, nadat Adrie Poldervaart vertrok. De 54-jarige trainer kon echter niet voorkomen dat Excelsior degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie. RKC Waalwijk deed de Kralingers uiteindelijk de das om in de play-offs.

"Ik ben blij dat ik ook komend seizoen hoofdtrainer ben van Excelsior", reageert Ricardo Moniz op de clubwebsite. "Na de degradatie hebben we de tijd genomen. Iedereen was flink aangeslagen door de gebeurtenissen, dus het is ook goed dat we dat gedaan hebben. Het respect naar elkaar toe is echter altijd gebleven en dat is de basis waarop we nu verdergaan."

Excelsior degradeerde dus wel, maar toch hield Moniz aan zijn twee maanden op Woudestein een goed gevoel over. "Ik heb enorm veel sympathie en respect gekregen voor de mensen die bij de club werken, voor de fans, voor de hele club. Dat is bij mij in korte tijd gegroeid en een belangrijke reden om graag verder te willen. Daarnaast willen we met z’n allen iets rechtzetten en hebben we uiteraard de ambitie om snel terug te keren in de Eredivisie", aldus Moniz.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws