Odegaard glimlacht om Ajax-vraag: 'Binnen een paar weken duidelijkheid'

Odegaard glimlacht om Ajax-vraag: 'Binnen een paar weken duidelijkheid'

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 10:40di 11-06-2019 om 10:40

Martin Odegaard kan een glimlach niet onderdrukken als hij wordt gevraagd naar de interesse van Ajax. Het is geen geheim dat de Amsterdamse club het Noorse toptalent van Real Madrid graag wil toevoegen aan de selectie. De situatie is echter ingewikkeld.

Odegaard speelde de afgelopen dagen twee interlands met Noorwegen en gaat nu op vakantie. "Ik ga de komende weken regelmatig contact opnemen met mijn zaakwaarnemer", vertelt hij aan het Noorse VG. "We zullen zien. Ik weet dat er een aantal clubs geïnteresseerd is, dus dan zal hij met ze praten."

Als Odegaard wordt gevraagd naar Ajax, verschijnt er een brede glimlach op zijn gezicht. Het kan worden uitgelegd als een hint naar een mogelijke overstap naar Amsterdam. "Daar zullen we naar kijken. Ik sluit niets uit en houdt alle opties open. Het belangrijkste is dat ik naar een team ga waar ik veel kan spelen en me kan ontwikkelen."

Zelf ziet de twintigjarige spelmaker twee opties: een huurperiode van twee seizoenen of een transfer met terugkoopoptie. Odegaard wil meer zekerheid dan één seizoen op huurbasis. "Ik ga een nieuwe club zoeken en dat zal binnen een paar weken duidelijk zijn. Het doel blijft Real Madrid, maar dat wordt volgend seizoen lastig."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws