Miedema 'één van spelers die moet opstaan': 'Heb mijn kwaliteiten laten zien'

Miedema 'één van spelers die moet opstaan': 'Heb mijn kwaliteiten laten zien'

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 19:02di 11-06-2019 om 19:02

Vivianne Miedema ziet dat het verwachtingspatroon is veranderd rond de Oranje Leeuwinnen. Ook tegenstanders stellen zich in op de Nederlandse vrouwen, die donderdag ternauwernood hun eerste groepsduel op het WK wonnen van Nieuw-Zeeland (1-0).

"We hebben het EK gewonnen en respect afgedwongen, dus dan zijn er andere verwachtingen", zegt Miedema tegen Voetbal International. "Maar wij zijn nu geen titelfavoriet. Dit is pas ons tweede WK. Als je kijkt naar wat landen als de Verenigde Staten, Japan en Frankrijk hebben laten zien op vorige WK's, dan moet je concluderen dat zij net een stapje verder zijn."

"We zijn wél een heel goede outsider", vervolgt de spits van Arsenal. "Als bij ons alles klopt, dan kunnen we vanaf de kwartfinale misschien zeggen dat we een favoriet zijn. Maar dat is nu gewoon nog niet zo, en dat is eigenlijk ook wel prettig."

Miedema is te spreken over haar eigen optreden. "Ik heb lekker gevoetbald. Ik voel me goed en ben fit, dat heb je vandaag ook wel kunnen zien. Volgens mij ben ik een van de spelers die moet opstaan, en ik denk ook dat ik vandaag een van de spelers was die haar kwaliteiten heeft laten zien. Dat hoop ik vast te houden voor de rest van het toernooi."

Miedema erkent dat 'de details niet goed genoeg waren' tegen Nieuw-Zeeland. "Maar we hebben zeker de kwaliteiten om teams als Nieuw-Zeeland, Canada of Kameroen kapot te spelen. Die klik moet er gaan komen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Waar gaat het WK-avontuur van de Oranje Leeuwinnen eindigen?

Groepsfase
10%
Achtste finale
13%
Kwartfinale
25%
Halve finale
22%
Finale
11%
Wereldkampioen
19%
(2817 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws