'Het liefst hadden we hem hier nog een jaartje gehouden, maar Ajax is geweldig'

'Het liefst hadden we hem hier nog een jaartje gehouden, maar Ajax is geweldig'

Gepubliceerd: woensdag 12 juni 2019 om 10:52wo 12-06-2019 om 10:52

Het is een slimme zet van Ajax om Kik Pierie naar Amsterdam te halen. Dat vindt Johnny Jansen, de nieuwe hoofdtrainer van sc Heerenveen. Vorig seizoen werkte hij als assistent-coach met de achttienjarige verdediger.

"Kik is gewoon een enorm talent. Hij heeft de hele jeugdopleiding hier doorlopen en heeft twee seizoenen achter elkaar in de Eredivisie gespeeld", zegt Jansen in gesprek met FOX Sports. "Het is een heel intelligente jongen die heel aardig herkent wat er gebeurt op het veld. Hij heeft ook de kwaliteiten om wat hij ziet ook over te brengen op zijn omgeving."

"Zijn grote kwaliteit vind ik eigenlijk zijn inspeelpass, hij kan zó makkelijk mensen vrij spelen tussen de linies", vervolgt Jansen, die de Ajax-transfer van Pierie volledig begrijpt. "Ja, hij kan daar weer een volgende stap maken. Dat is voor hem ook erg belangrijk. Het liefst hadden we hem hier nog een jaartje gehouden, maar het is een geweldige stap voor hem. Hij kan zich daar weer doorontwikkelen."

De in het Amerikaanse Boston geboren Pierie kost Ajax zo'n vijf miljoen euro. Hij heeft voor vijf seizoenen getekend in de Johan Cruijff Arena.

Poll

Gaat Pierie slagen bij Ajax?

(7515 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws