NAC-fans ontvangen ludiek bericht en weten wie komende twee jaar trainer is

NAC-fans ontvangen ludiek bericht en weten wie komende twee jaar trainer is

Gepubliceerd: woensdag 12 juni 2019 om 12:10wo 12-06-2019 om 12:10

Ruud Brood is ook de komende twee seizoenen trainer van NAC Breda, zo laat de club weten via de officiële kanalen. De oefenmeester maakte zijn aanblijven volgens BN DeStem op originele wijze bekend.

De seizoenkaarthouders werden volgens het regionale medium telefonisch op de hoogte gesteld van het aanblijven van Brood. De fans ontvingen een bericht waarin Brood de supporters toesprak en aangaf twee seizoenen langer in Breda werkzaam te blijven.

NAC degradeerde het afgelopen seizoen uit de Eredivisie. In maart van dit jaar volgde hij de opgestapte Mitchell van der Gaag op. Brood kon niet voorkomen dat de club uit de Eredivisie degradeerde. Toch is volgens BN DeStem het draagvlak groot onder beleidsbepalers en de achterban. De oefenmeester staat volgend seizoen dus ook voor de groep in de Keuken Kampioen Divisie.

Technisch Directeur Tom van den Abbeele is blij met het aanblijven van Brood. "Ruud was vanaf het begin onze eerste keus, vandaar dat we blij zijn dat we tot een akkoord zijn gekomen. We hebben een intensieve periode met elkaar achter de rug, waarbij we alles op een rijtje hebben gezet. Het moge duidelijk zijn dat het langer duurde dan gepland, maar het heeft ons wel de kans gegeven om een zorgvuldige afweging te maken en de ambities op elkaar af te stemmen", zo laat hij weten op de website van de Bredanaars.

"Bij mijn aantreden in maart heb ik direct uitgesproken dat ik bij een eventuele degradatie niet weg zou lopen voor de uitdaging om met NAC de Keuken Kampioen Divisie in te gaan", reageert Brood. "De degradatie is helaas een feit geworden en de opgave om terug te keren op het hoogste is niet eenvoudig, maar mijn geloof in deze club is dermate groot dat ik vol overtuiging aan de slag ga. Het is nu zaak dat we als selectie, staf, organisatie, supporters en sponsoren het afgelopen seizoen gauw vergeten en de spirit terugkrijgen om te bouwen aan iets nieuws."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws