Noord-Ieren hopen op zenuwachtig Oranje: 'Dat was het doel dat we stelden'

Noord-Ieren hopen op zenuwachtig Oranje: 'Dat was het doel dat we stelden'

Gepubliceerd: woensdag 12 juni 2019 om 13:23wo 12-06-2019 om 13:23

Het Nederlands elftal moet in Groep C van de EK-kwalificatie een inhaalslag maken. Oranje heeft na twee wedstrijden drie punten en staat liefst negen punten achter op koploper Noord-Ierland, de trotste koploper van de groep.

De Noord-Ieren wisten alle vier de groepswedstrijden tot nu toe te winnen. Daarbij moet worden aangetekend dat de formatie van Michael O'Neill alleen nog speelde tegen Wit-Rusland en Estland, de zwakke broeders in de groep.

Toch hoopt de bondscoach dat Oranje zenuwachtig begint te worden. "We hebben een gat geslagen, vooral tussen onszelf en Nederland", aldus O'Neill tegenover Belfast Telegraph. "Hopelijk spelen ze straks met wat extra druk. Dat was het doel dat we de spelers stelden toen we in maart bij elkaar kwamen."

De volgende interland van Noord-Ierland is thuis tegen Duitsland, daarna wacht een confrontatie met Nederland. "Ze moeten geloven dat ze de wedstrijd kunnen winnen", vindt O'Neill. "Met het geloof, de energie en het thuispubliek, zijn we daartoe in staat."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Plaatst Oranje zich rechtstreeks voor het EK?

(2031 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws