Denemarken stelt nu al bondscoach aan voor na EK 2020: ook Tomasson vertrekt

Denemarken stelt nu al bondscoach aan voor na EK 2020: ook Tomasson vertrekt

Gepubliceerd: woensdag 12 juni 2019 om 14:59wo 12-06-2019 om 14:59

Denemarken heeft een jaar voor het EK van 2020 al de bondscoach voor na dat eindtoernooi aangesteld. Kasper Hjulmand wordt na het EK de bondscoach van onder meer Ajax-spelers Kasper Dolberg en Lasse Schöne en Feyenoord-spits Nicolai Jörgensen. 

Hij wordt in Denemarken de opvolger van Age Hareide, die nu aan het roer staat. De 47-jarige oefenmeester heeft voor vier jaar getekend.

Hareide is sinds 2015 werkzaam voor de Deense bond, maar de 65-jarige trainer zwaait na het EK van volgend jaar af. Met Hjulmand heeft de Deense bond zijn opvolger nu al binnen. Hij krijgt Morten Wieghorst als zijn assistent, waardoor ook het dienstverband van voormalig Feyenoord-spits Jon Dahl Tomasson ten einde komt.

Denemarken moet zich nog wel zien te plaatsen voor het eindtoernooi van 2020 om een roemloos einde van Hareide te voorkomen. De Denen staan tweede in Groep D van de EK-kwalificatie met vijf punten uit drie wedstrijden. Koploper in de groep is Ierland met tien uit vier, Zwitserland staat vierde met vier uit twee. Denemarken was maandag met 5-1 te sterk voor Georgië. Dolberg was in die wedstrijd tweemaal trefzeker.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws